Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Helgen 19-20 september rullar Gjensidige USM 2020 igång. Först ut är de äldsta klasserna, flickor 18 (F18) och pojkar 18 (P18).
 
Hand the Ball rullar in den mjuka handbollbollen i klassrummet med nytt värdegrunds- och rörelseprojekt.
 
Björn Eriksson ersätter avgående Henrik Mäkinen.
 
I morgon (17/9) spelas säsongens första match, men redan i kväll blir det fokus på SHE i Sportkanalen och på C More. Upptaktsträffen sänds nämligen 20.00.
 
IK Sävehofs damer är stora favoriter till SM-guldet i handboll. Det visar Svenska Spel Sport & Casinos odds som nu är släppta. Om oddssättarna får rätt blir det Partillelagets 14:e SM-guld un
 
Svenska Handbollförbundet skickar numera fakturor till föreningarna via mejl. Vi vill be föreningar att kontroller att fakturan kommit till rätt adress.
 
En extra ordförandekonferens genomfördes den gångna helgen med anledning av regionaliseringen av svensk handboll.
 
De mesta mästarna Redbergslids IK kastar igång säsongen i Lundenhallen mot HK Aranäs. Vi tog ett snack med lagkaptenen Tobias Johansson som erkänner att han sällan äntrar tävlingssäsongen med sprudlande optimism.
 
Svenska Handbollförbundet har tagit fram särskilda rutiner för hur handbollens tävlingsverksamhet ska hanteras om ett lag drabbas av konstaterade fall av covid-19 i sin spelartrupp. De nya rutinerna börjar gälla omgående.
 
Den förhandstippade toppduon HK Malmö och IFK Kristianstad gör på lördagskvällen upp i säsongens första Skånederby. Därför tog Handbollsligan tempen på fjolårets skytteligavinnare Hampus Olsson.
 
Svenska Handbollförbundet har tagit fram bestämmelser gällande arrangemang i Gjensidige USM. Med sedan tidigare är också allmänna råd, rekommendationer och information från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet.
 
Elitdomarföreningen i handboll delar årligen ut sin utmärkelse Guldpipan till en tränare/ledare, en herrspelare och en damspelare.
 
Äntligen dags för premiär i Handbollsligan. På fredag kväll möts Ystads IF och HK Varberg i höstens första drabbning. – Det ska bli jäkligt skönt att det drar igång, berättar YIF:s debuterande huvudtränare Oscar Carlén.
 
IFK Kristianstad är favorit till SM-guldet enligt Svenska Spels odds. HK Malmö är favorittippat i guldstriden när de 15 tränarna i Handbollsligan sagt sitt.
 
Guldpipan, Elitdomarföreningens utmärkelse till ledare och spelare, har tilldelats Jessica Ehrnring som förra året var lagkapten i BK Heid.
 

Postadress:
HK Cliff - Handboll
Stora Sällskapets Väg 28
12731 Skärholmen

Kontakt:
Tel: 086468110
E-post: hkcliff@hotmail.se

Se all info